Over Marijke

Wanneer ik als kind ’s avonds in mijn bed lag, hoorde ik vaak de grammofoonplaten van mijn vader. De mooiste stemmen hoorde ik voorbij komen zoals Gerard Souzay, Dietrich Fischer Diskau, Kathleen Ferrier, Maria Callas en Gre Brouwenstijn. Het besef hoe mooi de menselijke stem is is toen geboren. Toen ik wat ouder was werd ons huis gebruikt als try-out ruimte door de alt Hanny Schipper en de pianiste Toos Vol. Toen wist ik het: dit wil ik ook.

Na veel zeuren kreeg ik eindelijk op 14-jarige leeftijd mijn eerste zanglessen van Hanny Schipper. Na de middelbare school heb ik aan het Rotterdams Conservatorium hoofdvak (klassiek) zang gestudeerd bij David Hollestelle en Jan Heije. Tijdens de studie was ik al actief in het concertcircuit, vooral in het oratorium vak. Ik heb als soliste bij veel oratorium koren in Nederland gezongen maar heb ook concerten gegeven in Duitsland, België en Italië.  Na het eindexamen conservatorium heb ik gestudeerd bij Elizabeth Cooijmans, Jard van Nes en Maria Croese.

Naast het zingen heb ik altijd graag mijn kennis doorgegeven. Ik heb een schat aan ervaring in allerlei stijlen: barok, renaissance, lied, opera, operette en oratorium. Na de conservatoriumstudie ben ik docent geworden op de muziekschool in Gorinchem, later in Barendrecht en Middelharnis. Momenteel heb ik alleen een privé praktijk aan huis.