Referenties

Maria Croese (zangcoach)
“Marijke Nieuwenweg is een zeer gewaardeerd collega en een uitstekend zangpedagoog. Gedreven en tegelijkertijd zorgvuldig, prima vaktechnische kennis en oog voor de mens waarmee zij werkt. Zij is in staat om kritisch te blijven ten opzichte van haar pedagogische resultaten en is terecht overtuigd van de kennis die zij bezit. Kortom een zangpedagoog die weet wat zij doet en waar men verzekerd is van een gedegen coaching!”

 

Annelieke (moeder van een pianoleerling)
Onze 8 jarige zoontje krijgt nu een half jaar pianoles van Marijke, iedere woensdag een half uur. We zijn via internet bij Marijke terecht gekomen en de lessen met haar zijn zo’n mooie aanvulling op het leven van een kind. Het is fantastisch hoe hij nu al alleen of samen met Marijke stukjes kan spelen. Wij ervaren de lessen met het juiste tempo, zij houdt hem goed bij de les en de les gaat altijd gepaard met ruimte voor een grapje. Ik weet inmiddels zeker dat ik zelf ook heel graag bij Marijke op les zou willen, ooit! Haar gedrevenheid en kunde maken ons enthousiast. Naast de lessen, is Marijke benaderbaar en actief. Zo is zij een avond aan het inplannen, waarbij haar cursisten gezamenlijk een voorstelling geven en nadat we ons afvroegen, hoe eigenlijk de toonladders tot stand gekomen zijn, stuurde zij een mooi artikel hierover op. En natuurlijk, onze zoon heeft niet altijd evenveel zin om te oefenen, maar Marijke vindt het prima als we haar ook tussendoor even als hulplijn inschakelen als hij het even niet meer weet.” 

 

Janneke Geluk (leerling)
“Omdat ik, als senior, graag een beetje wilde leren zingen ben ik enkele jaren geleden zanglessen bij Marijke gaan nemen. Na de eerste les dacht ik: Dit wordt nooit wat, maar het is goed voor mijn stem, dus doorzetten maar. Duidelijk uitleg en oefeningen van Marijke deden kleine wonderen. In de loop van de tijd kreeg ik complimentjes en die geeft ze alleen als je het echt hebt verdiend! Ze is bij iedere leerling persoonlijk betrokken en zoekt muziek die bij je past. Samen met een mede-leerlinge en nu ook mijn zus, zingen we duetjes. En.. we treden af en toe op.  Dat durf ik niet, maar doe het toch. Marijke sleept je er wel door heen. Kortom, een fijne hobby, waar ik blij van word.”

 

Jolanda van Terheijden (leerling)
Enkele jaren geleden werd ik uitgenodigd om als soliste bij een concert van een gerenommeerd herenkoor te zingen. Supergaaf, maar ik was erg onzeker en wilde heel graag een paar goede zanglessen volgen bij een klassiek zangdocente. In de Hoeksche Waard vond ik haar: Marijke. Pedagogisch en didactisch sterk ontwikkeld en oprecht! Marijke heeft naast haar kennis oog voor de mens achter de stem, oog voor het kleine, dat maakt haar uniek en haar leerlingen groot. Het was de bedoeling om vijf lessen te nemen, maar Marijkes zanglessen zijn zo ontspannend, bijzonder goed voorbereid en ze geeft zoveel vakkennis en energie door dat ik inmiddels al een aantal jaar bijna wekelijks vanuit Brabant naar Marijke tuf. Dit geeft aan: haar lessen zijn verslavend!”