Referenties

Maria Croese (zangcoach)
“Marijke Nieuwenweg is een zeer gewaardeerd collega en een uitstekend zangpedagoog. Gedreven en tegelijkertijd zorgvuldig, prima vaktechnische kennis en oog voor de mens waarmee zij werkt. Zij is in staat om kritisch te blijven ten opzichte van haar pedagogische resultaten en is terecht overtuigd van de kennis die zij bezit. Kortom een zangpedagoog die weet wat zij doet en waar men verzekerd is van een gedegen coaching!”

 

Marlotte van ’t Hof (ex-leerling)
“Met veel plezier denk ik terug aan de lessen bij Marijke. Vanaf mijn zestiende jaar volgde ik bij haar zanglessen. Haar manier van werken was altijd duidelijk en rustig. Ze heeft er voor gezorgd dat eerst mijn ademhaling op de goede plaats kwam. Door goede stemoefeningen kon ik steeds verder ontwikkelen. Ook was ze altijd op zoek naar geschikt repertoire dat bij mijn stem paste. Bij alles ging ze zeer zorgvuldig te werk. Marijke heeft mij begeleid op de weg naar het conservatorium. Met een goede basis ben ik toegelaten voor Solozang Klassiek aan het conservatorium in Tilburg!”

 

Marieke van Oostende (leerling)
“Ik ben in eerste instantie op zangles gegaan op advies van de dirigent van het oratoriumkoor waar ik lid van ben. Ik was de zenuwslopende eerste stemtest doorgekomen maar mijn adem ‘zat nog wel erg hoog’. Dankzij oefeningen en aandacht voor mijn houding is de ademhaling langzaam maar zeker verbeterd en ik kan de lange frasen en coloratura veel makkelijker de baas. Mijn stem heeft ook veel meer draagkracht gekregen waardoor ik een betere bijdrage kan leveren aan de koorklank. Dankzij Marijke heb ik mijn zangstem gevonden: de onwennige sopraan met het hoge piepstemmetje heeft nu een heel aardig, warm alt geluid gekregen”

 

Leen Groeneweg  (leerling sinds 1977)
“Wat betekent zingen voor mij? Ik luister graag naar goede muziek, vooral naar mooie zangstemmen. Zelf zingen geeft me nog meer plezier. Het is heerlijk om met zingen bezig te zijn, solistisch of in een koor, dat blijft voor mij hetzelfde. Tijdens mijn drukke werkzame leven ben ik op zangles gegaan bij Marijke. Ik leerde mijn stem goed te gebruiken. Op mijn werk had ik veel stress, het zingen ontspande me. Zingen is een geweldige hobby!”